Om mig

Någonstans så har kroppen och dess funktion alltid fascinerat mig. Mitt favoritprogram som liten var ”En Cellsam Historia” där man bl a fick följa de tecknade vita och röda blodkroppsfigurernas färd och funktion i den mänskliga kroppen.

Det här med träning har dock kommit på senare år. Jag gillade inte skolidrotten, fick precis godkänt och valdes alltid sist på brännbollen. När jag började bli äldre och själv kunde välja och prova på olika motionsformer fann jag min grej. Jag började min karriär, som så många andra, inom aerobics och dans. Sen om det räknas om en karriär är dock tveksamt, men kul var det! Det ena ledde till det andra och gymmets värld introducerades och blev en del av min träningsvardag.

Träningstrender har kommit och gått under åren och jag provar gärna nya saker, för att hitta och utveckla nya rörelsemönster och styrkor. Idag är jag trygg i, och litar på, min kropps funktion och styrka.

Det må vara att jag aldrig lyckades fixa 2,5 km under 15 minuter i högstadiet, men nu drar jag en halvmara på 1.56 och är grymt nöjd med det. Jag är snabb i utförslöp och jag är riktigt stark i dips.

Jag har de senaste två åren återupptäckt längdskidåkningen. En underbart skön träningsform, som jag aldrig kände för som barn då skidorna gled mer bakåt än framåt och tårna blev till isbitar i de kalla skidpjäxorna.louise-freden

Klättring tycker jag är fantastiskt roligt och utmanande, och om jag fick möjlighet skulle jag satsa på att lära mig segla. Det finns så många härliga aktiviteter och träningsformer där ute och jag slår vad om att du skulle kunna hitta en du vill utvecklas i och därmed känna lust och längtan till.

Det jag vill säga med detta är att det som varit inte är vår sanning idag. Dina gamla motgångar går att göra om och utveckla till en framgång.

Den här gången fixar du det! Behöver du hjälp så finns jag här.